pondelok 19. septembra 2016

55. Kúpeľní hostia

RADKA:

Alica sa balí do kúpeľov vždy s dostatočným časovým predstihom, aby si nezabudla nič dôležité, čo by jej počas nasledujúceho mesiaca mohlo chýbať. Teší sa ako malé dieťa. Vytratí sa zo svojej reality a bude si užívať svoju tajnú identitu. Vyskúšala to tak, keď šla do kúpeľov po prvý krát. Prešibane jej to poradila kamarátka. Nech zabudne na všetko a začne odznova. Nech si vymyslí nové meno, vek, profesiu... Alicu to veľmi začalo baviť, a tak je už v kúpeľoch známa ako Alica.

Každoročne sa tu stretáva s Emilom ako aj s ďalšími členmi a členkami jej partie. Hrajú bridž alebo žolíka, pijú pri tom víno (poniektorí pivo, ale to len výnimočne) a rehocú sa nahlas ako puberťáci. Každý utorok a piatok je čas vyhradený na zábavu, takže si Alica prevetrá aj svoje boky. Najlepšia časť roka. Bez debaty.

Počas roka si pravidelne kupuje nové nohavičky, ktoré odpremiéruje až tam. Taktiež si kúpi aspoň jednu novú blúzku, či sukňu prípadne klobúčik. Alica veľmi dobre vie, čo sa patrí a čo nie, obzvlášť v prostredí ako je toto. V kútiku duše sa obáva, že jej nejaká buchta klofne Emila preto nenecháva nič na náhodu. Občas však premýšľa, či by s Emilom chcela skutočne žiť, či je to ten pravý akurát sa stretli na nepravom mieste (obzvlášť, keď Alica už x rokov klame). Chvíľami sa jej zdá, že by chcela zaspávať vedľa neho aj v mesiacoch zimných, či jarných. Chvíľami má na neho nervy, a tak v duchu preklína celé mužské plemä. Nevie sa rozhodnúť, necháva to na náhodu. 

Gaťky sú zoradené podľa dní, oblečenie podľa udalostí. Alici ostáva už len pár hodín do odchodu autobusu. Chodí po byte ako lev v klietke. Hore dole, hore dolem len aby niečo nezabudla. Na stanicu ide s predstihom. V automate si kúpi kávu a zopár časopisov o záhradke a psychológii. Ani jedno z toho ju nebaví, ale už to nie je ona. Stáva sa niekým iným, pozvoľna sa mení. 

Z autobusu vystupuje iná žena, než do neho nastúpila. Obzerá sa okolo seba. Zľahka sa usmieva. Na stanici si vezme taxík, aby sa nespotila. Ubytuje sa a odchádza na staré známe miesto, kde sa všetci stretávajú. Zostava je identická. Emil sa jej javí byť príťaživejším, než si ho pamätala. Približuje sa k ním, máva na pozdrav. Emil nereaguje. Prichádza k nemu bližšie, rada by ho objala. On jej však podáva ruku a chce sa s ňou zoznámiť. Volá sa Anton a rád ju spoznáva. Alica sa nechápavo rozhliada okolo seba, ale nikomu z prítomných to nepripadá podivné, tak ako jej. Snaží sa presvedčiť Antona, že je Emilom. Zvyšok partie počuje meno Emil po prvý krát. Nikoho takého nepoznajú. 

"Kde je Emil?"
"Kto je Emil?"
"Prečo tu nie je Emil?"
"Kto je Emil?"
"Čo sa stalo s Emilom?"
"S Emilom? Čo sa stalo omylom?" 

TÁŇA: 


Milí čitatelia, pozrime sa spolu na hŕstku kůpeľných hostí, ktorých máme k dispozícii. Malé dievčatko sa ešte stále pridŕža okraja bazéna s termálnou vodou, nenaučila sa plávať, obzerá sa okolo seba a potajme ští do vody. Túto skutočnosť si všimne dôchodkyňa, ktorá následne vyťahuje svoje päty z bazéna.

Pokladá ich na kamennú podlahu, ťarbavým švihom sa vydvihne na lehátko. Všímavému oku pozorovateľa (konkrétne mužovmu v plavkách slipového typu) určite neunikne jej zrohovatelá pokožka posiata bradavicami a inými kožnými útvarmi. Muž radšej vychádza z bazéna, líha si na lehátko kus ďalej od všetkých ostatných, ledabolo sa prikrýva plachtou zo sauny a začína akoby nič masturbovať (samozrejme v domnení, že ho nikto nevidí).

Tento dekadentný pán jednoznačne neujde pozornosti slečny, ktorá je pôvabná ako kúpeľná lagúna sama, ako všetky vodopády sveta, ako všetky vlhké uteráky dokopy. Vášnivo pohodí kučeravou blond hrivou a vrtiac zadkom vychádza priamo k onanujúcemu mužovi. Nechtiac však zakopáva o hlavu dieťaťa, tentokrát chlapca, ktorý pod termálnou vodou skúma vlhký svet všetkých bikín číslo 48 a viac. 

Slečna ho ovalí svojim nežným lýtkom tak, že dieťaťu vyrazí dych, to sa chvíľku spamätáva a plazí sa na súš. 

Dva páry bikín čísel 48 a viac sa ocitajú na hladine bazéna v divokých bublinkách masážnych prúdov vody, jeden z otcov na brehu sa smeje, zakrýva oči deťom a na ich otázku prečo, odpovedá, že bazénom práve preplávali dva veľké bobre.

Voda stíchla, hladina sa ustálila, masážne prúdy sa vypli, v okolí vonkajšieho termálneho bazénu nastalo trápne ticho, kúpeľní hostia hladia jeden na druhého, počuť len vietor a jemne vzdychajúceho muža v plavkách typu slipy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára